Taxatie van uw woning


Een taxatie van een woning is een belangrijke stap voor zowel kopers als verkopers. Het kan helpen om een objectief beeld te krijgen van de waarde van een huis, wat essentieel is bij het bepalen van de verkoopprijs of het verkrijgen van een hypotheek.

Wie mag een taxatie van uw woning uitvoeren?

Een taxatie van een woning moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke derde partij die geen belang heeft bij de uitkomst van uw taxatie. Deze persoon mag dus niet betrokken zijn bij de aan- of verkoop van uw woning. Een dergelijke taxatie mag dus nooit door uw verkoop of aankoopmakelaar gedaan worden. Doordat de taxateur geen enkel belang heeft bij de verkoop of aankoop van het pand kan hij of zij een objectieve taxatie uitvoeren. Een taxatie van een woning moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd taxateur. De taxateurs van Bezuijen Bemiddeling staan ingeschreven bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Dit onafhankelijke register bewaakt de kwaliteit en integriteit van taxateurs.

Neem vrijblijvend contact met ons op


Wanneer heeft u een taxatie nodig?

Er zijn verschillende redenen waarom een taxatie van uw woning nodig kan zijn. De meest voorkomende redenen zijn:

 • Bij het afsluiten, oversluiten of verhogen van een hypotheek:
  Een geldverstrekker wil weten wat de waarde van het huis is voordat zij een hypotheek verstrekken. De hypotheekverstrekker een taxatie eisen om de waarde van een woning vast te stellen.
 • Bij de verkoop van een woning:
  De verkoper kan een taxatie laten uitvoeren om de waarde van de woning te bepalen en de verkoopprijs vast te stellen. Het laten opstellen van een taxatierapport door de verkopende partij is niet verplicht. Vaak is een waardebepaling voldoende.
 • Bij echtscheidingen:
  In het geval van een echtscheiding kan het nodig zijn om de waarde van de woning te bepalen voor de verdeling van de bezittingen.
 • Bij belastingaangifte:
  De waarde van een woning kan van invloed zijn op de hoogte van de belastingaanslag. Een taxatie kan daarom nodig zijn om deze waarde vast te stellen. 

 

Wat is een taxatierapport?

Een taxatierapport is het document met de resultaten van de taxatie en wordt opgesteld door de taxateur. Het rapport bevat een aantal belangrijke elementen:

 • Identificatie van uw woning: de inhoud, oppervlakte en indeling van het pand worden nauwkeurig beschreven.
 • Bouwkundige staat van uw woning: de constructie, het materiaalgebruik, maar ook de mate van isolatie en energiezuinigheid worden uitgewerkt.
 • De omgeving:
  Het rapport bevat informatie over de omgeving van het pand, zoals de aanwezigheid van openbaar vervoer en andere voorzieningen. Maar het rapport brengt ook bestemmingsplannen van de gemeente en prijsontwikkelingen van vergelijkbare woningen in kaart.
  Als lokale taxateur kennen wij de regio van binnen en van buiten en zijn wij als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de markt in plaatsen zoals: Ouddorp, Middelharnis, Goederede, Stellendam en Dirksland. 

Daarnaast maakt de taxateur ook foto’s van de woning. Deze foto’s worden gebruikt ter ondersteuning en onderbouwing van de bevindingen van de taxateur.

 

Bezuijen Bemiddeling als erkende taxateur

Wat de reden van uw taxatie ook is, we helpen u graag snel en vakkundig. Onze taxateurs hebben de bouwkundige en juridische kennis die nodig is om uw taxatie correct uit te voeren. Wilt u meer informatie of een afspraak inplannen? Vul ons contactformulier in of bel met een van onze medewerkers via 0187 - 68 48 68.

Verhuisplannen? Ga vrijblijvend het gesprek aan!

Bezuijen Bemiddeling