De kosten van een verkoopmakelaar

Bij de verkoop van een woning komt veel kijken. Als u al deze activiteiten onderbrengt bij één van de verkoopmakelaars van Bezuijen Bemiddeling dan vragen wij daar een vergoeding voor. Binnen het vakgebied noemen we dit de courtage, ofwel de kosten van een verkoopmakelaar. Voor dit bedrag ontzorgen we u tijdens het gehele verkoopproces. Met als resultaat: een zo hoog mogelijke opbrengst van uw woning binnen een zo kort mogelijke verkooptermijn.  Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Tijdens een vrijblijvende kennismaking vertellen we u graag meer en voeren we kosteloos een waardebepaling van uw woning uit.


Neem vrijblijvend contact met ons op


Hoe hoog zijn de kosten van een verkoopmakelaar?

Als vergoeding voor de diensten die onze verkoopmakelaar uitvoert rekenen wij een percentage van de uiteindelijke verkoopsom, de courtage. De hoogte van de courtage wordt voorafgaand aan onze samenwerking afgesproken en vastgelegd in de bemiddelingsovereenkomst. De kosten van een verkoopmakelelaar zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  • De verkoopdiensten die u bij ons afneemt.
  • De verkoopwaarde van uw woning.
  • De interesse in de markt voor uw woning.

Wij maken aan de hand van bovenstaande punten een advies op maat wat we graag met u bespreken. Maar uiteindelijk gaat het om de totale opbrengst van uw woning.

Kosten van een verkoopmakelaar


Wanneer betaal je de kosten van een verkoopmakelaar?

De courtage voor de verkoop van uw woning wordt in de notariële akte opgenomen en verrekend met de koopsom en hypotheek. Deze betaling wordt dus via de notaris afgehandeld. Als de verkoop niet doorgaat, betaalt u ook geen courtage. De courtage kan helaas niet niet worden afgetrokken van de belasting. Bij andere kosten zoals taxatiekosten en hypotheekrente is dit wel het geval.


Wie is Bezuijen Bemiddeling

Bezuijen Bemiddeling is een middelgrote VBO-makelaar gevestigd in Ouddorp. Als u kiest voor Bezuijen dan kiest u voor kwaliteit en zekerheid. We helpen u graag met de aankoop of verkoop van uw woning. Naast onze expertises en ervaring kennen wij Goeree-Overflakkee en de daaromheen liggende gemeenten van binnen en van buiten. Doordat we altijd op de hoogte zijn van actuele ontwikkelingen in de buurt en een groot netwerk hebben, bereiken we veel huizenkopers. Naast ons reguliere aanbod zijn wij ook gespecialiseerd in bijzondere objecten op unieke locaties, Blue Living. Heeft u verkoopplannen? We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking.

Neem vrijblijvend contact met ons op


 

Verhuisplannen? Ga vrijblijvend het gesprek aan!

Bezuijen Bemiddeling