Kenmerken

  • Vraagprijs € 1.740.000 k.k.Bereken maandlasten
  • Bouwjaar 1991
  • Woonoppervlakte 419 m²
  • Kamers 9
  • Slaapkamers 4
  • Perceeloppervlakte 3.375 m²
  • Inhoud 1.586 m³
  • Aanvaarding In overleg
  • Woonbestemming Permanent

Kaart

Oostdijkseweg 101, Goedereede

Omschrijving

Namens onze opdrachtgever mogen wij u aanbieden dit een uniek landhuis genaamd ‘’Huys ten Duyn’’, op een zeldzaam mooie locatie onderaan de duinen van het Noordzeestrand tegen natuurgebied "de Kwade Hoek". Het landhuis is gebouwd in 1991 en vanuit de living en tuin kijkt u op het pittoreske stadje Goedereede. Architect Van der Vlugt heeft het landhuis zeer uitgebalanceerd ontworpen waardoor het, ondanks het riante vloeroppervlak, overal aangenaam en comfortabel aanvoelt. De landelijke tuin sluit naadloos aan op de omgeving en heeft in 2019 onder architectuur een eigentijds aanzicht gekregen. Het landhuis heeft een inhoud van bijna. 1.600 m³ en ligt op een ruim perceel eigen grond van maar liefst 3.375 m².

INDELING
Wat direct aan ”Huys ten Duyn” opvalt is dat het, ondanks het grote oppervlak van ca. 500 m² zeer behaaglijk en compact aanvoelt. Van der Vlugt heeft alle vertrekken een prettige en menselijke maat toegekend. Doordat de architect zich ook heeft ontfermd over de buiteninrichting, de tuin, de keuken en het interieur is er een uniek samenhangend geheel ontstaan.

De kwaliteit van het ontwerp blijkt onder meer uit de prachtige trapopgang met marmeren trapleuning en zuilen, open haarden, verlichting en de vele details zoals deuren en lambrisering. Bijna alle vloeren zijn voorzien van warm getint marmer. De leefruimte is onderverdeeld in een intieme erker/salon met uitzicht op de voortuin, terwijl de luxueuze zitkamer gesitueerd is rond een grote marmeren schouw. Naast de living bevinden zich de ruime landelijke keuken met nette inrichting en de eetkamer. De masterbedroom met luxe badkamer bevinden zich ook op de begane grond.

Onder het landhuis bevindt zich de dubbele garage en er is voldoende gelegenheid om te parkeren op eigen terrein. Voorts beschikt het souterrain over een bibliotheek/studeerkamer, fitnessruimte, technische ruimte en ruime bijkeuken met voorzieningen voor huishoudelijke werkzaamheden. Op de eerste verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers, de tweede badkamer, separate toiletruimte en een pantry. De zolderetage (met stahoogte) is geschikt voor het uitbreiden van slaapkamers of andere ruimtes, waar u allerlei hobby’s kunt beoefenen.

In 2019 heeft het landhuis en de tuin een grootschalige renovatie ondergaan. Zo is de dakisolatie vergroot en is de woning voorzien van een nieuw riet gedekt dak. In combinatie met de koperen goten is dit een prachtig aanzicht. De gehele woning is van buiten opnieuw geschilderd in eigentijdse kleurstelling. Intern is de verwarmingsinstallatie en ventilatie vernieuwd. De tuin- en gevelverlichting is vervangen voor design armaturen en er is een beregeningsinstallatie met eigen bron aangelegd. Aan de zij- en achterkant ligt een natuurstenen terras van 185 m².

OMGEVING
Goedereede is een klein stadje op de kop van het eiland Goeree-Overflakkee. Het eiland wordt vaak gezien als het noordelijkste eiland van de Zeeuwse eilanden maar hoort wel degelijk bij de provincie Zuid-Holland. In de middeleeuwen nam, door de gunstige ligging van het eiland de uitgebreide scheepsvaart de bedrijvigheid toe op en rond het eiland. Goedereede was daardoor een belangrijke handelsplaats waardoor steeds meer boeren, kooplieden en vissers zich hier vestigden. In 2012 bestond Goedereede 700 jaar en vandaag de dag telt het stadje ca. 2.300 inwoners. Een groot deel van Goedereede is aangemerkt als beschermd stads- en dorpsgezicht en daardoor trekt het stadje veel toeristische bezoekers. De afstanden van uit de randstand Rotterdam, Breda, Utrecht en Antwerpen variëren van 40 tot 75 km.

De kwade Hoek is een natuurgebied ten noordoosten van Goedereede. “Huys ten Duyn” staat midden in dit prachtige natuurgebied. Het natuurgebied maakt deel uit van het duingebied Goeree. Dit dynamische getijdengebied werd vroeger “de kwaaien hoek” genoemd vanwege de verraderlijke stroming en zandbanken voor de kust. Vele schepen liepen hier vroeger dan ook vast. Schippers waren destijds blij dat ze de “kwaaienhoek” voorbij waren. Gelukkig is het natuurgebied bij de Deltawerken buitendijks gebleven. Vooral in de winter stroomt het zoute water via geulen en kreken ver het gebied in. Wind, water en getij brengen het landschap voortdurend in beweging. Nog steeds is de zee hier de baas.

In de naastgelegen badplaats Ouddorp, slechts 3 km ten westen van Goedereede, vindt u de meest prachtige zandstranden welke in het laatste decennia meerdere keren de Blauwe Vlag ontving, een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In 2018 werd het strand van Ouddorp zelfs uitgeroepen tot het beste strand van Nederland. Toen kreeg het internationaal ook veel waardering, de kuststrook werd door Green Destination top 100 benoemd tot beste duurzame kustbestemming wereldwijd. Een omgeving om trost op te zijn.

Wanneer uw interesse is gewekt en u wilt meer weten over dit unieke landhuis, dan nodigen wij u graag uit voor een bezichtiging ter plaatse waar wij u volledig informeren.

Reageer op deze woning

Heeft u interesse in deze woning? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bezuijen Bemiddeling