Mooi Welgelegen bouwnummer 9

Ouddorp

Verkocht onder voorbehoud

Aantal keer bekeken: 13126
Mooi Welgelegen bouwnummer 9, Ouddorp

Kenmerken

  • Status Verkocht onder voorbehoud
  • Bouwjaar 2023
  • Woonoppervlakte 182 m²
  • Kamers 5
  • Slaapkamers 3
  • Perceeloppervlakte 350 m²
  • Inhoud 699 m³
  • Aanvaarding In overleg
  • Woonbestemming Permanent

Kaart

Mooi Welgelegen bouwnummer 9, Ouddorp

Omschrijving

Mooi Welgelegen, een plan van transformatie en toevoeging

Het plan richt zich op een grote, gevarieerde doelgroep en bestaat uit 21 woningen: 12 nieuwbouw in de stijl van de bestaande bebouwing en 9 in de huidige monumentale gebouwen. De nieuwbouw is onder te verdelen in 6 levensloopbestendige woningen, 4 ruime twee-onder-één-kap woningen en 2 prachtige vrijstaande villa’s.

De omzetting van de monumentale gebouwen leidt tot 1 karakteristieke boerderij villa in het voormalige woonhuis, 2 levensloopbestendige woningen in de wagenschuur en 6 ruime eengezinswoningen in de grote schuur. In de wagenschuur blijven de getoogde schuurdeuropeningen behouden. Dit zorgt voor een unieke en karakteristieke sfeer in de woonkamers. In de grote schuur blijven de eiken spanten behouden en worden prachtig zichtbaar. Alles daaromheen wordt opnieuw opgebouwd. De eiken spanten vormen zo een bijzonder typerend aanzicht. Het aantal slaapkamers varieert per type woning. Alle woningen zijn voorzien van luxe sanitair. Kortom: voor elk wat wils.

Al met al eigenlijk een klein dorp op een unieke historische plek in Ouddorp, op loopafstand van het authentieke centrum en op fietsafstand van de Noordzee en het Grevelingenmeer. De meeste woningen hebben parkeerplaatsen op eigen perceel. Ook worden er voldoende parkeerplaatsen aangelegd binnen het openbare gebied voor de woningen in de grote schuur en bezoekers. Naast het plangebied legt de gemeente een waterpartij aan. Op de hoek van de Havenweg en Hazersweg komt een boomgaard met fruitbomen die bij de naastgelegen nieuwbouwvilla hoort. Alle erfafscheidingen worden voorzien van een haag of een hekwerk met hederaklimop. Hierdoor ontstaat er een mooi groen plan.

Het betreft dus een combinatieproject met restauratie van monumenten, transformatie van de schuren en toevoeging van nieuwbouw met 3?verschillende typen woningen.

Bouwnummer 8, 9, 11 en 12
4 Ruime Twee-onder-een-kap woningen
Nieuwbouw
Woonoppervlakte ca. 189 - 196 m²
Kavelgrootte ca. 322 – 421 m²
Aantal slaapkamers 3

Wat aan deze woningen opvalt is de lage gootlijn met daarboven, uit de barokarchitectuur stammende, indrukwekkende mansardekappen. De grote voortuinen sluiten perfect aan bij het bestaande lint van de Havenweg.

Binnen treft u een grote woonkamer aan van circa 68 m² met openslaande deuren naar de achtertuin. Op de 1e verdieping 3 slaapkamers waarvan de grootste circa 19 m² en 1 badkamer plus een separaat toilet. Op de 2e verdieping nog een enorme ruimte van circa 31 m². Ideaal om bijvoorbeeld als hobbykamer of logeerruimte in te richten. Deze woningen hebben aan beide zijden een dakkapel. Aan de voorzijde van de woningen 2 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Vergelijkbare woningen

Dorpstienden 34, Ouddorp
Dorpstienden 34
€ 595.000 k.k.
Ouddorp
Hoge Pad 28, Ouddorp
Hoge Pad 28
€ 720.000 k.k.
Ouddorp
Bezuijen Bemiddeling