Mooi Welgelegen bouwnummer 16

Ouddorp

Verkocht

Aantal keer bekeken: 6421
Mooi Welgelegen bouwnummer 16, Ouddorp

Kenmerken

  • Status Verkocht
  • Bouwjaar 2023
  • Woonoppervlakte 155 m²
  • Kamers 4
  • Slaapkamers 3
  • Perceeloppervlakte 142 m²
  • Inhoud 710 m³
  • Aanvaarding In overleg
  • Woonbestemming Permanent

Kaart

Mooi Welgelegen bouwnummer 16, Ouddorp

Omschrijving

De verkoop start 29 juli 2022. U kunt tot 5 september 2022, 12.00 uur inschrijven voor uw droomhuis. Er vindt geen selectie plaats op volgorde van binnenkomst. Alle informatie en documentatie kunt u vinden op de site van het nieuwbouwproject: www.mooiwelgelegen.nl

----------------------------

Mooi Welgelegen, een plan van transformatie en toevoeging

Het plan richt zich op een grote, gevarieerde doelgroep en bestaat uit 21?woningen: 12 nieuwbouw in de stijl van de bestaande bebouwing en 9 in de huidige monumentale gebouwen. De nieuwbouw is onder te verdelen in 6 levensloopbestendige woningen, 4 ruime twee-onder-één-kap woningen en 2 prachtige vrijstaande villa’s.

De omzetting van de monumentale gebouwen leidt tot 1?karakteristieke boerderij villa in het voormalige woonhuis, 2?levensloopbestendige woningen in de wagenschuur en 6 ruime eengezinswoningen in de grote schuur. In de wagenschuur blijven de getoogde schuurdeuropeningen behouden. Dit zorgt voor een unieke en karakteristieke sfeer in de woonkamers. In de grote schuur blijven de eiken spanten behouden en worden prachtig zichtbaar. Alles daaromheen wordt opnieuw opgebouwd. De eiken spanten vormen zo een bijzonder typerend aanzicht. Het aantal slaapkamers varieert per type woning. Alle woningen zijn voorzien van luxe sanitair. Kortom: voor elk wat wils.

Al met al eigenlijk een klein dorp op een unieke historische plek in Ouddorp, op loopafstand van het authentieke centrum en op fietsafstand van de Noordzee en het Grevelingenmeer. De meeste woningen hebben parkeerplaatsen op eigen perceel. Ook worden er voldoende parkeerplaatsen aangelegd binnen het openbare gebied voor de woningen in de grote schuur en bezoekers. Naast het plangebied legt de gemeente een waterpartij aan. Op de hoek van de Havenweg en Hazersweg komt een boomgaard met fruitbomen die bij de naastgelegen nieuwbouwvilla hoort. Alle erfafscheidingen worden voorzien van een haag of een hekwerk met hederaklimop. Hierdoor ontstaat er een mooi groen plan.

Het betreft dus een combinatieproject met restauratie van monumenten, transformatie van de schuren en toevoeging van nieuwbouw met 3?verschillende typen woningen.

Bouwnummer 16 t/m 21
6 Ruime eengezinswoningen
Herontwikkeling van de grote schuur
Woonoppervlakte ca. 148 - 163 m²
Kavelgrootte ca. 128 – 324 m²
Aantal slaapkamers 3

De typerende eiken spanten van de grote schuur blijven behouden en vormen een goed zichtbare verrijking van het interieur in bijna alle ruimtes. Alles daaromheen wordt opnieuw opgebouwd zodat de woningen op nieuwbouwniveau worden opgeleverd. De begane grond is circa 18 meter diep en circa 4 meter hoog en varieert in breedte van circa 4 tot 4,5 m. Hierdoor ontstaat een leefruimte op de begane grond van ongekende kwaliteit. Tussen de hal en de woonkamer komt een stalen kozijn met een deur voorzien van glas. Met een extra raam daarboven om de ruimtelijkheid van het hoge plafond nog eens te benadrukken. Op de 1e verdieping zijn 2 slaapkamers, een badkamer met luxe sanitair en apart toilet gesitueerd. Aan beide kanten van het huis dakramen voor de lichtinval. Op de 2e verdieping is nog een extra kamer en de technische ruimte gesitueerd.

Optioneel is in bouwnummer 17 t/m 20 een privélift mogelijk. Zo ontstaat de mogelijkheid om deze woningen ook levensloopbestendig te maken. De brede pui met deur naar de tuin in de achtergevel zorgt voor contact met de knusse tuin waarin een berging is opgenomen en met een poort in verbinding staat met het achterpad.

Bouwnummer 21 heeft ook nog een enorme zijtuin die toegankelijk is via de schuifpui. De openstaande schuurdeuren benadrukken nog eens het wonen in deze historische ‘schuur’. Aan de voorzijde van deze woningen is 1 meter van het pad vrij in te richten. Parkeerplaatsen zijn voorzien aan de voor- en zijkant van deze woningen in het openbare gebied.

Vergelijkbare woningen

Ridderstee 132, Ouddorp
Ridderstee 132
€ 565.000 k.k.
Ouddorp
Noordzeepark-Hompelvoet 8, Ouddorp
Noordzeepark-Hompelvoet 8
€ 545.000 k.k.
Ouddorp
Bezuijen Bemiddeling