Mooi Welgelegen bouwnummer 15

Ouddorp

Verkocht

Aantal keer bekeken: 4219
Mooi Welgelegen bouwnummer 15, Ouddorp

Kenmerken

  • Status Verkocht
  • Bouwjaar 2023
  • Woonoppervlakte 107 m²
  • Kamers 4
  • Slaapkamers 3
  • Perceeloppervlakte 293 m²
  • Inhoud 438 m³
  • Aanvaarding In overleg
  • Woonbestemming Permanent

Kaart

Mooi Welgelegen bouwnummer 15, Ouddorp

Omschrijving

3-1-2023 als verkoop wordt ontbonden: Dhr./Mevr. Maaike en Adriaan van Langevelde - 0797850426 -
apvanlangevelde@gmail.com

----------------------------

Mooi Welgelegen, een plan van transformatie en toevoeging

Het plan richt zich op een grote, gevarieerde doelgroep en bestaat uit 21?woningen: 12 nieuwbouw in de stijl van de bestaande bebouwing en 9 in de huidige monumentale gebouwen. De nieuwbouw is onder te verdelen in 6 levensloopbestendige woningen, 4 ruime twee-onder-één-kap woningen en 2 prachtige vrijstaande villa’s.

De omzetting van de monumentale gebouwen leidt tot 1?karakteristieke boerderij villa in het voormalige woonhuis, 2?levensloopbestendige woningen in de wagenschuur en 6 ruime eengezinswoningen in de grote schuur. In de wagenschuur blijven de getoogde schuurdeuropeningen behouden. Dit zorgt voor een unieke en karakteristieke sfeer in de woonkamers. In de grote schuur blijven de eiken spanten behouden en worden prachtig zichtbaar. Alles daaromheen wordt opnieuw opgebouwd. De eiken spanten vormen zo een bijzonder typerend aanzicht. Het aantal slaapkamers varieert per type woning. Alle woningen zijn voorzien van luxe sanitair. Kortom: voor elk wat wils.

Al met al eigenlijk een klein dorp op een unieke historische plek in Ouddorp, op loopafstand van het authentieke centrum en op fietsafstand van de Noordzee en het Grevelingenmeer. De meeste woningen hebben parkeerplaatsen op eigen perceel. Ook worden er voldoende parkeerplaatsen aangelegd binnen het openbare gebied voor de woningen in de grote schuur en bezoekers. Naast het plangebied legt de gemeente een waterpartij aan. Op de hoek van de Havenweg en Hazersweg komt een boomgaard met fruitbomen die bij de naastgelegen nieuwbouwvilla hoort. Alle erfafscheidingen worden voorzien van een haag of een hekwerk met hederaklimop. Hierdoor ontstaat er een mooi groen plan.

Het betreft dus een combinatieproject met restauratie van monumenten, transformatie van de schuren en toevoeging van nieuwbouw met 3?verschillende typen woningen.

Bouwnummer 14 en 15
2 Levensloop bestendige woningen
Herontwikkeling van de wagenschuur
Woonoppervlakte ca. 101 en 112 m²
Kavelgrootte ca. 247 – 293 m²
Aantal slaapkamers 3 (en 2 badkamers)

Hier blijven de getoogde schuurdeuropeningen behouden. Dit zorgt voor een unieke en karakteristieke sfeer in de woonkamers. De oorspronkelijke staldeuren heten je in de open stand uitvoerig welkom. Tussen de hal en de woonkamer komt een stalen kozijn met deur voorzien van glas. Een intieme patio van circa?12 m² ligt aan de achterzijde waaraan de slaapkamer met badkamer ligt. Op de 1e?verdieping zijn nog eens 2 slaapkamers en een extra badkamer met luxe sanitair gesitueerd. De voortuin van deze woningen is enorm. Hierin is ruimte voor de aanleg van een groot terras. Een aantal bestaande bomen blijft staan wat een volwassen groenkwaliteit beidt aan het wonen in een ‘schuur’. In de voortuin komen per woning 2 parkeerplaatsen op eigen terrein.

Vergelijkbare woningen

Noordzeepark-Grevelingen 50, Ouddorp
Noordzeepark-Grevelingen 50
€ 550.000 k.k.
Ouddorp
Molenweg 11, Ouddorp
Molenweg 11
€ 625.000 k.k.
Ouddorp
Bezuijen Bemiddeling