Mooi Welgelegen bouwnummer 13

Ouddorp

Prijs op aanvraag

Aantal keer bekeken: 21537
Mooi Welgelegen bouwnummer 13, Ouddorp

Kenmerken

  • Vraagprijs Prijs op aanvraag
  • Bouwjaar 1774
  • Woonoppervlakte 235 m²
  • Kamers 6
  • Slaapkamers 3
  • Perceeloppervlakte 910 m²
  • Inhoud 760 m³
  • Aanvaarding In overleg
  • Woonbestemming Permanent

Kaart

Mooi Welgelegen bouwnummer 13, Ouddorp

Omschrijving

PROGNOSE OPLEVERING 4e KWARTAAL 2024.
DEZE GASLOZE WONING ZAL TURN KEY WORDEN AANGEBODEN COMPLEET MET KEUKEN, VOLLEDIGE AFWERKING EN AANGELEGDE TUIN!

Mooi Welgelegen, een plan van transformatie en toevoeging.

Het plan richt zich op een grote, gevarieerde doelgroep en bestaat uit 21 woningen: 12 nieuwbouw in de stijl van de bestaande bebouwing en 9 in de huidige monumentale gebouwen. De nieuwbouw is onder te verdelen in 6 levensloopbestendige woningen, 4 ruime twee-onder-één-kap woningen en 2 prachtige vrijstaande villa’s.

De omzetting van de monumentale gebouwen leidt tot 1?karakteristieke boerderij villa in het voormalige woonhuis, 2 levensloopbestendige woningen in de wagenschuur en 6 ruime eengezinswoningen in de grote schuur. In de wagenschuur blijven de getoogde schuurdeuropeningen behouden. Dit zorgt voor een unieke en karakteristieke sfeer in de woonkamers. In de grote schuur blijven de eiken spanten behouden en worden prachtig zichtbaar. Alles daaromheen wordt opnieuw opgebouwd. De eiken spanten vormen zo een bijzonder typerend aanzicht. Het aantal slaapkamers varieert per type woning. Alle woningen zijn voorzien van luxe sanitair. Kortom: voor elk wat wils.

Al met al eigenlijk een klein dorp op een unieke historische plek in Ouddorp, op loopafstand van het authentieke centrum en op fietsafstand van de Noordzee en het Grevelingenmeer. De meeste woningen hebben parkeerplaatsen op eigen perceel. Ook worden er voldoende parkeerplaatsen aangelegd binnen het openbare gebied voor de woningen in de grote schuur en bezoekers. Naast het plangebied legt de gemeente een waterpartij aan. Op de hoek van de Havenweg en Hazersweg komt een boomgaard met fruitbomen die bij de naastgelegen nieuwbouwvilla hoort. Alle erfafscheidingen worden voorzien van een haag of een hekwerk met hederaklimop. Hierdoor ontstaat er een mooi groen plan.

Het betreft dus een combinatieproject met restauratie van monumenten, transformatie van de schuren en toevoeging van nieuwbouw met 3 verschillende typen woningen.

Bouwnummer 13
1 Karakteristieke Boerderij villa
Herontwikkeling van het voormalige woonhuis
Woonoppervlakte ca. 235 m²
Kavelgrootte ca. 872 m²
Aantal slaapkamers 3

De boerderij is gebouwd in 1774 en tot 2005 als zodanig gebruikt. De 18e-eeuwse kelder is nog intact en heeft een gemetseld tongewelf. Met een nieuwe trap is deze weer toegankelijk gemaakt. De villa is in de stijl van de jaren?20 herbouwd en bevat alle moderne luxe die je bij een villa mag verwachten. Deze jaren 20 stijl is terug te zien in onder andere de details van de oorspronkelijke trap, kozijn architraven en ramen. De erker onder de haaks in elkaar overlopende gebroken kappen geven de villa karakter. De vernieuwde luiken naast de ramen ogen landelijk.

Op de begane grond lopen de woon- en eetkamer in elkaar over en zijn met de oorspronkelijke kamer-ensuite deuren van elkaar af te sluiten. Daarnaast een werkkamer die grenst aan de grote leefkeuken. Op de eerste verdieping zijn 3 zeer ruime slaapkamers, een badkamer met luxe sanitair en apart toilet. Onder het hoogste punt van het dak is de zolderruimte die met een vlizotrap toegankelijk is. Via de lange oprijlaan met grind, door de monumentale gerestaureerde poort, benadert u de boerderijvilla. Naast de villa is ruimte voor het opstellen van 2 of meerdere auto’s. De zijtuin met berging en enorme voortuin met enkele beeldbepalende bestaande bomen, zorgen voor de landelijke beleving die het wonen in deze ‘boerderij’ uniek maakt.

Reageer op dit object!

Heeft u interesse in deze woning? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vergelijkbare woningen

Mooi Welgelegen bouwnummer 7, Ouddorp
Mooi Welgelegen bouwnummer 7
€ 1.018.590 v.o.n.
Ouddorp
Dorpsweg 41B, Ouddorp
Dorpsweg 41B
€ 965.000 k.k.
Ouddorp
Bezuijen Bemiddeling